Wat kost een club fitting?

Wat kost een club fitting?


Waarom een clubfitting?

Als je golf wil spelen, is het belangrijk dat je clubs passen bij je speelstijl. Clubs die bij je passen zorgen ervoor dat je de bal goed kan raken en verder kan slaan. Een clubfitting helpt je om de juiste clubs te kiezen die bij jouw swing passen. Daarnaast zorgt een clubfitting er ook voor dat je niet te veel betaalt voor je clubs.

Wat kost een clubfitting?

De prijs voor een clubfitting verschilt per golfbaan. Er zijn golfbanen die een clubfitting aanbieden voor een vast bedrag. Andere golfbanen rekenen een prijs per club of per uur. In sommige gevallen kun je een korting krijgen als je meerdere clubs laat passen.

In de meeste gevallen bedraagt de prijs van een clubfitting tussen de €50 en €250 per club. Ook kun je kiezen voor een geavanceerde clubfitting waarbij de golfbaan extra apparatuur gebruikt, zoals technologie die je swing analyseert. In dat geval kan de prijs oplopen tot €500 per club.

Hoeveel clubs kun je laten passen?

Hoeveel clubs je kunt laten passen, hangt af van de golfbaan waar je de clubfitting doet. Sommige golfbanen laten je maar één club passen, terwijl andere je de mogelijkheid bieden om meerdere clubs te laten passen.

Hoe lang duurt een clubfitting?

De duur van een clubfitting hangt af van de golfbaan waar je de fitting doet. In sommige gevallen duurt een clubfitting maar een paar minuten, terwijl andere banen meer tijd nodig hebben om je clubs goed te passen. In de meeste gevallen duurt een clubfitting tussen de 15 en 45 minuten.

FAQs

Wat is een clubfitting?

Een clubfitting is een proces waarbij je clubs worden aangepast aan je persoonlijke swing. Hierdoor kun je de bal beter raken en verder slaan.

Hoeveel kost een clubfitting?

De prijs voor een clubfitting verschilt per golfbaan. Meestal bedraagt de prijs tussen de €50 en €250 per club.

Hoe lang duurt een clubfitting?

In de meeste gevallen duurt een clubfitting tussen de 15 en 45 minuten.

Welke informatie wordt verzameld tijdens een club fitting?

Tijdens een club fitting wordt een grote hoeveelheid informatie verzameld over de speler. Dit omvat informatie over de spelerslengte, gewicht, swingtempo, swingvlak, lie-hoek, loft-hoek, schachtlengte, schachtflexibiliteit, gripdiameter, toe-hang, balvlucht, spin-ratio, balvlucht, balvlucht en meer. Deze informatie wordt gebruikt om de best passende clubs aan te bevelen die de prestaties en verbeteringen van de speler kunnen ondersteunen.

Wat zijn de voordelen van een club fitting?

Club fitting heeft veel voordelen, waaronder:

1. Het verbetert de prestaties omdat je clubs worden aangepast aan je swing, waardoor je meer controle krijgt over je spel.

2. Het vermindert de kans op blessures omdat je clubs worden aangepast aan je lichaam en swing.

3. Het verbetert je spel door je clubs te laten afstemmen op je swing, waardoor je meer consistente shots zult maken.

4. Het verhoogt de levensduur van je clubs door ze precies af te stemmen op je lichaam, wat betekent dat je er langer plezier van zult hebben.

5. Het verbetert je spel door je clubs aan te passen aan verschillende omstandigheden, zoals wind of een verschillende baan.

6. Het helpt je geld te besparen door je de mogelijkheid te bieden om clubs te kopen die precies aansluiten bij je swing.

Waar kan ik een club fitting laten uitvoeren?

Er zijn verschillende golfclubfitting bedrijven die clubfittingen aanbieden. De meeste golfclubs hebben ook professionele clubfitting services. U kunt ook online een clubfitting vinden. Hier vindt u een lijst met golfclubs die clubfittingen aanbieden: https://www.golfwrx.com/22104/club-fitting-services/.

Wat kost een club fitting?