Hoe lang is een GVB geldig?

Hoe lang is een GVB geldig?


Is het mogelijk om een GVB op te waarderen?

Met de komst van de GVB, de gemeentelijke vervoersmaatschappij van Amsterdam, is het vervoer in de stad een stuk makkelijker geworden. Maar hoe lang is een GVB geldig? In deze blogpost vind je alles wat je moet weten over de GVB en de geldigheidsduur van deze kaarten.

Wat is de GVB?

De GVB is de Gemeentelijke Vervoersmaatschappij van Amsterdam. Het is een openbaar vervoersbedrijf dat verantwoordelijk is voor het vervoer in Amsterdam en omgeving. De GVB verzorgt onder andere bus, tram, metro en veerboten.

Wat zijn GVB-kaarten?

GVB-kaarten zijn kaarten die je kunt gebruiken om met het openbaar vervoer van Amsterdam te reizen. Ze worden gebruikt voor toegang tot de bussen, trams, metro’s en veerboten van de GVB. De kaarten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals single-use tickets, dagkaarten, multi-day tickets en season tickets.

Hoe lang is een GVB-kaart geldig?

Een GVB-kaart is afhankelijk van de soort kaart die je hebt.

Single-use Tickets

Single-use tickets zijn geldig voor één enkele rit. De geldigheidsduur is afhankelijk van het vervoermiddel dat je gebruikt. Bij de bus is de geldigheidsduur 90 minuten, bij de tram en veerboten is de geldigheidsduur 30 minuten.

Dagkaarten

Dagkaarten zijn geldig voor 24 uur vanaf het moment dat je de kaart koopt.

Multi-day Tickets

Multi-day tickets zijn geldig voor 2, 3 of 5 dagen. De geldigheidsduur is afhankelijk van het aantal dagen dat je koopt.

Season Tickets

Season tickets zijn geldig voor een bepaalde periode. De geldigheidsduur is afhankelijk van de duur van de abonnementsperiode.

Wat als mijn GVB-kaart verloopt?

Als je GVB-kaart verlopen is, kun je deze niet meer gebruiken. Je kunt een nieuwe GVB-kaart aanschaffen.

FAQ

Hoe lang is een GVB-kaart geldig?

Het hangt af van de soort kaart die je hebt. Single-use tickets zijn geldig voor 90 minuten (bus), 30 minuten (tram en veerboten), dagkaarten zijn geldig voor 24 uur, multi-day tickets zijn geldig voor 2, 3 of 5 dagen en season tickets zijn geldig voor een bepaalde periode.

Wat als mijn GVB-kaart verloopt?

Als je GVB-kaart verlopen is, kun je deze niet meer gebruiken. Je kunt een nieuwe GVB-kaart aanschaffen.

Kan ik mijn GVB-kaart verlengen?

Nee, je GVB-kaart kan niet worden verlengd. Je kunt een nieuwe GVB-kaart aanschaffen.

Met de GVB-kaart kun je gemakkelijk en snel reizen door Amsterdam. Het is belangrijk dat je weet hoe lang je GVB-kaart geldig is, zodat je deze optimaal kunt gebruiken. De geldigheidsduur is afhankelijk van de soort kaart die je hebt. Als je GVB-kaart verlopen is, kun je deze niet meer gebruiken. Je kunt dan een nieuwe GVB-kaart aanschaffen.

We hopen dat je nu weet hoe lang een GVB geldig is. Geniet van je reis en veel plezier in Amsterdam!

Hoe lang is een GVB geldig?